Лайфхак ІХ скликання: на позачергових сесіях ухвалили понад пів сотні законопроектів

Читать на русском

Особливістю роботи Верховної ради під час третьої сесії стала велика кількість позачергових засідань. Якщо в попередні роки для скликання такого засідання потрібен був екстрений привід, то тепер їх використовують як додатковий час для ухвалення потрібних законів (особливо, якщо робота за графіком паралізована тисячами правок). «Слово і діло» порахувало, скільки позачергових засідань було під час роботи третьої сесії і скільки рішень на них ухвалили.

Відзначимо, що згідно з Конституцією України позачергове засідання може зібратися на вимогу президента або не менш як третини народних депутатів від конституційного складу (тобто мінімум 150 підписів).

Цьогоріч Верховна рада провела 36 чергових та 19 позачергових пленарних засідань. За нашими підрахунками їх продуктивність приблизно однакова. Під час чергових засідань депутати ухвалили 74 законопроекти в першому читанні, 57 – у другому, а також 13 кадрових постанов.

На позачергових засіданнях у першому читанні було успішно проголосовано 52 законопроекти, у другому – 53. Крім того, нардепи ухвалили 15 кадрових постанов (навіть більше, ніж на планових засіданнях).

Нагадаємо, «Слово і діло» склало топ найбільш активних і пасивних депутатів IX скликання.

Крім того, ми порахували, скільки обіцянок дали нардепи за час роботи трьох сесій парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: