Україна отримає від ВООЗ вакцину від коронавірусу для 20% населення

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я після появи вакцини від коронавірусу зможе надати її за спеціальною програмою для кожного п'ятого українця.
galinfo.com.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я після появи вакцини від коронавірусу зможе надати її за спеціальною програмою для кожного п'ятого українця.

Про це написав головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook.

«Завдяки цій співпраці Україна отримає вакцину в обсягах, який покриє 20% населення (траншами), за доступною ціною або безкоштовно, що дозволить зменшити навантаження на бюджет для імунізації інших груп високого ризику», - написав Ляшко.

За його словами, на сьогодні в світі на етапі доклінічних досліджень знаходяться 139 вакцин. Клінічні випробування почалися з 25 препаратів, з яких 6 максимально наблизилися до практичного застосування.

Також, головний санлікар зазначив, що поки складно спрогнозувати якою саме буде вакцина, як за типом, так і за способом і кількістю введень.

Відомо, що населення України на початок 2020 становить трохи більше 41,9 млн осіб.

Нагадаємо, що раніше в США стартували найбільші випробування вакцини від коронавірусу. У тестуванні препарату візьмуть участь 30 тисяч добровольців, які не знатимуть, чи отримали вони реальну вакцину або ж плацебо.

Також повідомлялося, що у ВООЗ назвали ймовірну дату появи вакцини від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: