Ляшко закликав українців вакцинуватися

Читать на русском
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав українців планово вакцинуватися від небезпечних хвороб у період пандемії.
moz.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав українців планово вакцинуватися від небезпечних інфекцій, щоб не отримати спалахів інших хвороб під час пандемії коронавірусу.

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, 2 липня.

Скільки українців згодні вакцинуватися від коронавірусу – опитуванняМенше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу . Найбільший відсоток серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток не готових - серед тих, хто взагалі не боїться.

«Хочу всіх закликати: вакцинуйтеся! Зараз йдуть активні розробки вакцини проти коронавірусної хвороби. Поки що різні розробники підходять до III фази клінічних випробувань», - повідомив Ляшко.

За його словами, не можна забувати про ті небезпечні захворювання, які багато в чому перемогли (деякі повністю, інші частково) за рахунок вакцинації.

«Не можна допустити спалахів таких інфекцій, особливо під час епідемії коронавірусу», - підкреслив він.

Заступник голови МОЗ нагадав, що дорослим кожні 10 років потрібне щеплення від дифтерії і правця. Крім того, є вакцина, що захищає проти 10 інфекційних хвороб: гепатит Б, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, коклюш, поліомієліт і гемофільна інфекція.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, у світі розробляють 141 вакцину від COVID-19.

У МОЗ підтвердили переговори щодо попереднього замовлення вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: