США звинуватили Китай в атаках на розробників вакцини від коронавірусу

Читать на русском
Мін'юст США звинуватив двох хакерів Китаю у атаках на компанії по всьому світу, в тому числі й на ті, які працюють над вакциною від коронавірусу.
фото Фокус

Мін'юст США звинуватив двох хакерів Китаю у атаках на компанії по всьому світу, в тому числі й на ті, які працюють над вакциною від коронавірусу. У відомстві заявляють, що хакери займаються своєю діяльністю протягом 10 років у співпраці з урядом.

Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією відомства, двоє хакерів Лі Сяою і Донг Джіаші нападали на неурядові організації, окремих дисидентів і правозахисних активістів як у США, так і в Китаї. Серед компаній, які зазнавали нападів є високотехнологічні виробництва, розробники медичних виробів і програмного забезпечення для бізнесу.

Загальну вартість викрадених даних оцінюють у сотні мільйонів доларів.

Таким чином напад стався і на фармакологічні компанії, які розробляють вакцини від COVID-19. Однак в Міністерстві не повідомили, чи вдалося хакерам отримати доступ до будь-яких розробок щодо коронавірусу.

Заступник директора Федерального бюро розслідувань США Девід Боудіч вважає, що звинувачення ставить Пекін до відома, що підтримуване урядом викрадення інтелектуальної власності спричинить «серйозні наслідки та ризики для країни».

Крім того, в Мін'юсті зазначають, що зараз хакери націлені на технологічні компанії в Австралії, Бельгії, Німеччини, Японії, Литві, Нідерландах, Іспанії, Південній Кореї, Швеції, Великобританії та самих Штатах.

Раніше в ВООЗ зробили прогноз щодо термінів вакцинації від коронавірусу.

Також нагадаємо, МЗС Британії повідомило про спроби Росії викрасти дані про вакцину від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: