У США почався третій етап випробування вакцини від коронавірусу

Читать на русском

Управління з питань якості продовольства і медикаментів МОЗ США дало дозвіл на початок третього етапу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу, в яких братимуть участь близько 30 тис. осіб.
Фото из открытых источников.Фото з відкритих джерел.Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Управління з питань якості продовольства і медикаментів МОЗ США дало дозвіл на початок третього етапу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу, в яких братимуть участь близько 30 тис. осіб.

Про це повідомив у понеділок віце-президент США Майкл Пенс на конференції, організованій медичним центром Університету Майамі.

«У 89 центрах на всій території США починається третій етап клінічних випробувань, в яких братимуть участь до 30 тис. осіб», - сказав він, нагадавши, що фармацевтична компанія Moderna, що розробляє вакцину, перший етап випробувань почала в березні.

«Це відбулося всього через кілька тижнів після того, як ми отримали генетичний код коронавірусу, - підкреслив Пенс. - Після цього ми, як заявляв президент Дональд Трамп, продовжували роботу «з надсвітовою швидкістю», щоб отримати вакцину як можна швидше».

На програму розробки вакцини, нагадав він, Конгрес виділив $ 10 млрд.

«Ми поставили перед собою завдання виготовити сотні мільйонів доз вакцини вже до осені, щоб вона була готова до застосування в майбутньому році, - продовжив Пенс. - Ми зараз купуємо близько мільярда шприців і голок для того, щоб вакцинувати американців».

Раніше США звинуватили Китай в атаках на розробників вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, Індія почала тестувати вакцину від коронавірусу на людях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: