Названі терміни другого етапу переговорів з Іраном у справі МАУ

Читать на русском
Наступний раунд переговорів з Іраном з розслідування авіакатастрофи українського літака МАУ запланували на жовтень.
gp.gov.ua

Наступний раунд переговорів з Іраном з розслідування авіакатастрофи українського літака МАУ запланували на жовтень.

Про це в п'ятницю, 31 липня, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

«30 липня 2020 року в Києві відбувся перший раунд переговорів з делегацією Ісламської республіки Іран про співробітництво в рамках розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752 Тегеран-Київ. Наступний раунд переговорів планується провести вже в жовтні», - йдеться в повідомленні.

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов наголосив на необхідності налагодження взаємодії між українськими й іранськими правоохоронними органами для оперативного й об'єктивного розслідування всіх обставин авіакатастрофи.

«У нас достатньо правових інструментів для результативної двосторонньої комунікації під час слідства. Монреальська конвенція, яка стандартизує правила міжнародних повітряних перевезень, і двосторонні договори про правові відносини чітко визначають права, обов'язки і порядок співпраці. Тому ми повинні знайти компроміс, і ці переговори - можливість налагодити зв'язок», - відзначив Мамедов.

Також в Офісі генпрокурора повідомили, що за час слідства до іранської сторони було направлено чотири запити про міжнародну правову допомогу, і в рамках переговорів сторони більш детально обговорили пропозиції української сторони.

Зокрема, мова йшла про створення слідчої групи у форматі Україна-Іран, проведення спільних слідчих дій на території Ірану, експертиз і допитів.

Уточнюється, що в п'ятницю планується візит прокурора Військової прокуратури Ірану і керівника Апарату віце-президента Ісламської республіки Іран в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, влада Ірану погодилася виплатити компенсації Україні за збитий в січні цього року український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна і Іран досягли трьох головних домовленостей на переговорах про компенсації за збиття літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: