Катастрофа МАУ: Україна просить в Ірану максимальну компенсацію

Читать на русском
Під час переговорів з Іраном про компенсацію за збитий літак Україна має підстави вимагати виплати «найвищої ціни» в якості компенсації.

Під час переговорів з Іраном про компенсацію за збитий літак Україна має підстави вимагати виплати «найвищої ціни» в якості компенсації.

Про це в понеділок, 27 липня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу в Польщі.

Він зазначив, що консультації з представниками Ірану відбудуться в Києві 29-30 липня. Під час переговорів має бути визначена сума компенсацій.

«Нарешті, наші іранські партнери представили чорні скриньки, бортові самописці для аналізу і розшифровки в Ліоні, Франція. Це проклало шлях до наступного кроку в процесі - консультацій в Україні та Ірані щодо компенсацій. Ми запросили іранську делегацію до Києва, ми цінуємо, що вони прийняли запрошення, і вони приїжджають 29 і 30 липня, тобто післязавтра», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що поки що не може назвати остаточної цифри компенсацій, оскільки вона буде визначена в результаті консультацій.

«Однак я хочу пояснити, що я абсолютно впевнений, що, з огляду на обставини події та наявну інформацію про походження цієї трагедії, є всі підстави просити у Ірану заплатити найвищу ціну за те, що він зробив. Ми будемо вести переговори конструктивно, але будемо поводитися дуже принципово. Я маю намір прийняти делегацію, і ми поговоримо з Іраном, ми хочемо перегорнути цю сторінку, але перш ніж це станеться, все повинно бути вирішено», - повідомив міністр.

Він також нагадав, що Україна представлятиме всі постраждалі країни на цих переговорах.

Відзначимо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий в ніч на 8 січня 2020 майже відразу після зльоту. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран заявляє, що збиття українського авіалайнера сталося через людську помилку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: