У МЗС назвали три результати переговорів з Іраном

Читать на русском
Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна і Іран досягли трьох головних домовленостей на переговорах про компенсації за збиття літака МАУ.
РБК-Україна

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна і Іран досягли трьох головних домовленостей на переговорах про компенсації за збиття літака МАУ.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю, 31 липня.

Переговори з іранською делегацією завершилися вчора пізно ввечері і тривали 11 годин.

«Ми відзначаємо налаштованість на вирішення проблеми, через яку прибула іранська делегація. Є згода, що необхідне неупереджене прозоре розслідування», - зазначив міністр.

Три основні результати переговорів з Іраном:

  • Іран включився в переговорний процес щодо встановлення всіх обставин трагедії, залучення всіх винних до відповідальності і виплати компенсацій;

  • Іран погодився виконати всі свої зобов'язання відповідно до міжнародної конвенції з безпеки авіації;

  • Україна домовилася з іранською стороною, як структурувати переговорний процес: будуть говорити слідчі, технічні експерти та юристи.

«На основі цієї інформації можна буде підраховувати суми збитків. Точніше, - компенсації. Відповіді, якою зараз буде сума компенсацій, поки що немає. Сума не береться з неба чи не береться з голови. Вона є результатом врахування всіх факторів», - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, влада Ірану погодилася виплатити компенсації Україні за збитий в січні цього року український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: