Назвали дату переговорів Ірану з Україною щодо літака МАУ

Читать на русском
В Ірані заявили, що готові розпочати двосторонні переговори з Україною щодо збитого лайнера МАУ з 20 липня.
Архівне фото.

В Ірані заявили, що готові розпочати двосторонні переговори з Україною щодо збитого лайнера МАУ з 20 липня.

Про це йдеться у позиції посольства Ірану в Україні, яку поширило агентство «Інтерфакс-Україна».

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

«Ісламська Республіка Іран ні не приховує щось, ні не шукає причин, щоб не співпрацювати з Україною. У зв'язку з цим, сьогодні, 8 липня 2020 року, іранська сторона заявила через МЗС Ісламської Республіки Іран посольству України в Ісламській Республіці Іран про готовність розпочати двосторонні переговори, починаючи з 20 липня 2020 року, і наразі ми очікуємо дату, запропоновану українською стороною», - йдеться в позиції посольства. Читайте також

Наголошується, що іранська сторона не залишила без відповідей ноти української сторони, і ці відповіді або були надані офіційними нотами, або під час офіційних зустрічей представників іранського керівництва з послом України в Ірані, а також під час зустрічей посла Ірану із представниками українського керівництва.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран не готовий прийняти пропозицію України про переговори щодо компенсації за літак авіакомпанії МАУ.

Нагадаємо, український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран заявляє, що збиття українського авіалайнера сталося через людську помилку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: