Кравчук прокоментував лист Козака щодо припинення переговорів

Читать на русском
Вчорашній лист заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака, в якому той запропонував відмовитися від переговорів щодо Донбасу, - лише пропозиція, а не рішення.
Фото: АР

Вчорашній лист заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака, в якому той запропонував відмовитися від переговорів щодо Донбасу, - лише пропозиція, а не рішення.

Про це заявив перший президент України та голова ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук в п'ятницю, 31 липня, в інтерв'ю Суспільному.

Візит Козака до Берліна: про що могли говорити без УкраїниКонсультації німецької сторони із Дмитром Козаком без участі України могли стосуватися дій РФ у Мінському процесі, вважає експерт.

«Я не знаю, чи має право Козак, як і Кравчук, як і Єрмак, говорити за всю Росію або за всю Україну. Якщо це скаже Путін чи Зеленський - це вже рішення держави. Тому Козак може в демократичній країні висловити свою думку. Але він покликаний для того, щоб на основі рішень «мінського формату» формулювати якісь пропозиції та подавати їх російській владі. Якщо влада з цим погодиться і ухвалить таке рішення, і оголосить його - це вже буде рішення влади», - сказав Кравчук, підкресливши, що на цю мить Рішення Козака - це пропозиція Козака, а не рішення влади РФ.

Нагадаємо, напередодні Дмитро Козак написав листа раднику канцлера Німеччини Ангелі Меркель, в якому заявив, що вирішив припинити переговори щодо Донбасу з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Представник Кремля зазначив, що не бачить сенсу у зустрічах політрадників нормандської четвірки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: