У Зеленського підтвердили вихід Росії з переговорів щодо Донбасу

Читать на русском
Лист заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака про безперспективність подальших переговорів радників лідерів держав нормандського формату є проявом дипломатичної гри.
Страна

Лист заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака про безперспективність подальших переговорів радників лідерів держав нормандського формату є проявом дипломатичної гри.

Таку думку в четвер, 30 липня, висловив керівник офісу президента України Андрій Єрмак у коментарі Інтерфакс-Україна.

За його словами, переговорний процес з питання Донбасу непростий, складний, в'язкий, але сьогодні його якісно переформатували і Україна зайняла більш жорстку позицію.

«Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію. І лист пана Козака, на мій погляд, - це скоріше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін переговорів хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу», - сказав Єрмак.

Перемир’я на Донбасі: чи довго протримається режим припинення вогнюДомовленості про перемир’я тривали близько 20 хвилин до першого порушення режиму тиші з боку росіян, тому його не можна рахувати досі активним, вважає експерт.

Говорити про припинення переговорів немає ніякого сенсу, підкреслив глава офісу президента України.

«Робота як і раніше триває», - заявив він.

Єрмак нагадав, що сьогодні вже четвертий день дотримання режиму тиші на Донбасі і це прямий результат роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську і нормандського формату.

«Це якраз свідчить про велику ефективність переговорів, попри всі складнощі, які виникають в процесі. Градус переговорів може підвищуватися або знижуватися, - це нормально, це дипломатія. І це - переговорна психологія. Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхньої інтерпретацій», - резюмував він.

Як повідомлялося, заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак вирішив припинити переговори щодо Донбасу з главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Про це він заявив у листі Яну Хеккеру, раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Раніше Єрмак анонсував проведення Нормандської зустрічі в нинішньому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: