ВАКС обмежив главі адміністрації Бердянського порту строки на ознайомлення

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива погодженого прокурором про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування підозрюваному.
Олександр Барчанфото: НВ

Суд обмежив до 15 липня строки для ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро начальнику адміністрації Бердянського порту Олександру Барчану, якого підозрюють у причетності до нанесення збитків порту.

Таке рішення 11 червня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

13 квітня НАБУ і САП завершили слідство у справі про збитки Бердянського порту. Того ж дня підозрюваним та їхнім адвокатам відкрити доступ до матеріалів слідства. Проте, на думку детектива та прокурора, Барчан та його захисник затягують процедуру ознайомлення з матеріалами розслідування. Детектив вказав, що матеріали справи становлять 25 томів, а сторона захисту ознайомилася за цей час лише з 11 томами. Тому детектив просив обмежити їм строк.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім начальника адміністрації Бердянського порту Олександра Барчана, у цій справі підозрюють його заступника Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: