Начальник адміністрації Бердянського порту вийшов із СІЗО

Читать на русском
За підозрюваного в корупції керівника адміністрації порту внесли заставу і він вийшов зі слідчого ізолятора.
Олександр Барчанфото: НВ

Начальник Бердянської філії Адміністрації морських портів України Олександр Барчан вийшов із СІЗО після того, як за нього внесли 609 580 грн застави визначеної альтернативою взяттю його під варту.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко.

За його словами, 12 березня за Барчана внесли заставу і він вийшов із СІЗО. 11 березня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляцію прокурора САП і збільшила суму застави для начальника адміністрації порту з 295 до 609 тисяч грн.

Раніше Барчан вніс 295 тис. грн застави як альтернативу арешту.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім Барчана, у цій справі підозрюють заступника начальника БФ АМПУ Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: