НАБУ і САП завершили розслідувати справу Бердянського порту

Читать на русском
Антикорупційний прокурор ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі про завдання збитків Бердянському порту.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове слідство у справі про нанесення 2,5 млн грн збитків Бердянській філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно 4 осіб, серед яких начальник, заступник начальника та інженер Бердянської філії ДП АМПУ, а також колишня керівниця комерційної компанії, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, що завдало 2,5 млн гривень збитків Бердянській філії ДП АМПУ», – інформують у прокуратурі.

У САП додали, що станом на сьогодні підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення. Після ознайомлення справу буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім начальника адміністрації Бердянського порту Олександра Барчана, у цій справі підозрюють його заступника Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: