Перемир'я на Донбасі: бойовики двічі порушили режим припинення вогню

Читать на русском
За минулу добу зафіксовано 1 постріл із підствольного гранатомета поблизу населеного пункту Новолуганське. Також з початку поточної доби ворог зробив провокаційний обстріл поблизу Новотошківського.
Фото - IPTC

Від початку вступу в силу режиму припинення вогню, який розпочався 27 липня, поранених та загиблих воїнів зі складу Об’єднаних сил немає. Військовослужбовці Збройних Сил України та інших складових сил оборони виконують свої завдання за призначенням.

За минулу добу зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Новолуганське, інформує штаб ООС.

Динаміка обстрілів сил ООС: 334 порушення режиму припинення вогню в липніБойовики протягом липня 334 рази обстріляли українських військових. Режиму припинення вогню з 27 липня незаконні формування теж не дотримуються.

Від початку поточної доби ворог здійснив черговий провокативний обстріл поблизу Новотошківського, використавши для цього підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. Вогонь у відповідь не відкривався.

Ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

Крім українських армійців, у районі проведення операції належно виконують свої завдання й інші складові сил оборони. Загалом за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за минулу добу було проведено розмінування площі понад 5 гектарів.

За заявками місцевих адміністрацій, рятувальники Об’єднаних Сил ремонтують пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів попередніх років будинки виконуючи роботи різного ступеня важкості.

А на контрольних пунктах виїзду-виїзду особовий склад Об’єднаних сил надав медичну та іншу допомогу більше двадцяти громадянам України.

Вогнеборці зі складу Об’єднаних Сил за добу загасили 33 пожежі. Ніхто з мирних мешканців не постраждав.

Як відомо, перемир'я було погоджено Тристоронньою контактною групою.

Нагадаємо, бойовики в понеділок, 27 липня, порушили перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: