Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів з п’яти країн

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Данії, Афганістану, Литви, Чорногорії та Саудівської Аравії.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Данії, Афганістану, Литви, Чорногорії та Саудівської Аравії.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у посла Королівства Данія Оле Егберга Міккельсена, посла Ісламської Республіки Афганістан Валі Монавара, посла Литовської Республіки Вальдемараса Сарапінаса, посла Чорногорії Драгіци Понорац та посла Королівства Саудівська Аравія Мухаммада аль-Мусгера», - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Володимир Зеленський подякував данській стороні за тверду підтримку України, зокрема за нещодавно передану рятувальну техніку для подолання наслідків повеней у західних областях нашої країни.

Також зазначається, що президент висловив подяку афганській стороні за конструктивну позицію в межах міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи українського літака рейсу PS752.

Окрім того, Володимир Зеленський подякував послу Литви за тверду та послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та вагому практичну допомогу на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Крім того, Володимир Зеленський висловив готовність розвивати політичні контакти з Королівством Саудівська Аравія та наголосив на зацікавленості української сторони в розширенні співпраці у торговельно-економічній, сільськогосподарській та військово-технічній сферах, а також у галузі літакобудування», - повідомили у пресслужбі.

Зазначається, що президент запросив короля Саудівської Аравії відвідати Україну з першим офіційним візитом і подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловив сподівання, що офіційний Ер-Ріяд зможе сприяти захисту прав і свобод кримських татар, які перебувають у важких умовах окупації в Криму.

Раніше президент призначив нового посла України в Іспанії.

Нагадаємо, Україна відкрила нову будівлю посольства у Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: