Україна відкрила нову будівлю посольства в Польщі

Читать на русском
У Варшаві у понеділок, 27 липня, відбулося офіційне відкриття нового приміщення посольства України в Республіці Польща за участі міністрів закордонних справ України та Польщі Дмитра Кулеби та Яцека Чапутовича.
пресслужба МЗС

У Варшаві в понеділок, 27 липня, відбулося офіційне відкриття нового приміщення посольства України в Республіці Польща за участі міністрів закордонних справ України та Польщі Дмитра Кулеби та Яцека Чапутовича.

Про це повідомляє прессдужба МЗС України.

«Це приміщення вражає. Воно із самого входу показує Україну саме такою, якою ми хочемо, аби її бачили за кордоном. Сучасною, комфортною, елегантною, зручною і сповненою смислів. Ця будівля символізує ту Україну, яку ми будуємо», — заявив на відкритті Дмитро Кулеба.

Міністр особливо відзначив той факт, що в новому приміщенні першим розпочне роботу саме консульський відділ посольства. За його словами, захист прав та інтересів громадян України, які проживають, перебувають, навчаються нині в Польщі, – серед найважливіших пріоритетів міністерства.

«Прагнемо й працюємо також над тим, щоб нова будівля стала своєрідним культурно-інформаційним осередком та додатковим майданчиком для проведення заходів, зустрічей представників української громади та бізнесу», — додав він.

Користуючись нагодою, міністр висловив вдячність усім, завдяки кому цей проєкт вдалося реалізувати.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 27-28 липня здійснює робочий візит до Польщі для координації дій з розвитку двостороннього та багатостороннього співробітництва.

Нагадаємо, Польща сподівається на дотримання перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: