У Білорусі затримали понад 250 учасників акцій протесту – МВС

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило про затримання понад 250 учасників акцій, що пройшли у вівторок в Мінську та низці міст країни.

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило про затримання понад 250 учасників акцій, що пройшли у вівторок в Мінську та низці міст країни.

«Порушення громадського порядку вчора зафіксовані в декількох населених пунктах країни: затримано понад 250 осіб, у тому числі водії та велосипедисти, за непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень, порушення порядку організації або проведення масових заходів, а також недотримання правил дорожнього руху», – пише «Интерфакс».

ЦВК Білорусі зареєстрував п'ятьох кандидатів у президентиЦентральний виборчий комітет Білорусі зареєстрував п'ять кандидатів у президенти – чинного главу держави Олександра Лукашенка і ще чотирьох кандидатів.

За інформацією відомства, найбільше «порушень» було зафіксовано в Мінську, у Вітебську обійшлося без затримань.

У МВС також повідомили, що частина затриманих після складання адміністративних протоколів і проведення профілактичних бесід відпущена, а частина – поміщена в СІЗО.

Нагадаємо, 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі «Белгазпромбанку» Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом у президенти Білорусі. Крім Бабарико, у реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

За пост президента Білорусі боротимуться п'ять кандидатів.

Вибори глави держави в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: