Посол Угорщини перерахував умови візиту Орбана в Україну

Читать на русском
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Україну з офіційним візитом після того, як будуть вирішені проблемні питання двосторонніх відносин.
focus.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Україну з офіційним візитом після того, як будуть вирішені проблемні питання двосторонніх відносин.

Про це повідомив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, передає Інтерфакс-Україна, в середу, 29 липня.

«Деякі інституції повинні почати роботу, щоб ідентифікувати проблеми, відкрити шлях для подальших переговорів, двосторонніх зустрічей. Є три найважливіші з них», - сказав він.

Першою інституцією дипломат назвав міжурядову економічну комісію, робота якої була паралізована у зв'язку із загостренням відносин двох країн. «У них був дуже довгий список тем, які не могли просуватися», - підкреслив посол.

Другою інституцією він назвав змішаний комітет з питань меншин, який є однією з найдавніших інституцій між двома країнами.

«І третє - найбільш болючими є теми, пов'язані з використанням мови, і особливо освітою. Ми повинні звернутися до експертів, щоб також обговорити цю проблему. Це елементи, які допомогли прокласти шлях до зустрічі на найвищому рівні», - заявив посол.

За його словами, зараз неможливо конкретизувати дату візиту прем'єр-міністра Угорщини в Україну для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

«У мене немає інструкцій говорити, що є дата візиту. Але я думаю, що коли умови дозволять, він відбудеться», - сказав Ійдярто.

Раніше повідомлялося, що зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися в кінці липня.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеби передав Сійярто офіційне запрошення від президента Зеленського на адресу Віктора Орбана «відвідати Україну в зручний для нього час».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: