Стало відомо, коли можуть зустрітися Зеленський і Орбан

Читать на русском
Особиста зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися в липні нинішнього року.

Особиста зустріч президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана може відбутися в липні нинішнього року.

Про це сказав голова МЗС Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з угорським колегою Петером Сійярто в Будапешті, в п'ятницю, 29 травня.

За словами Кулеби, він передав Сійярто офіційне запрошення від президента Зеленського на адресу Віктора Орбана «відвідати Україну в зручний для нього час».

«Але, я думаю, що тут ми з Петером візьмемо на себе ініціативу і порекомендуємо нашим лідерам зручний час, який, за нашими підрахунками, настане десь в липні цього року», - зазначив Кулеба.

Він додав, що передав Сійярто також проект меморандуму про відносини між двома країнами, і до липня обидві сторони працюватимуть над ним «на всіх рівнях».

«Ми використовуємо цей час, щоб максимально фіналізувати домовленості, яких лідери повинні досягти. Підходи президента України і прем'єр-міністра Угорщини дуже схожі: це - результат. Зустріч не може бути просто політичним явищем, вони повинні досягти результату», - резюмував Кулеба.

Як відомо, зустріч з угорським колегою стала першим невіртуальним закордонним візитом очільника МЗС України на посаді.

Нагадаємо, в березні Кулеба і Сійярто провели відеоконференцію, в ході якої домовилися про те, що Угорщина не буде штрафувати українців за прострочені документи на час дії обмежувальних заходів, запроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Раніше Сійярто озвучив нові пропозиції щодо українського закону про освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: