Українсько-угорський діалог: чи покращаться відносини після візиту Сійярто

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

У Києві в четвер, 25 червня, відбулося четверте засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва. Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала в коментарі «Слово і діло» зазначив, що Угорщині вигідно ставити умови Україні, щоб стимулювати підтримку провладної партії.

«Це дуже добре, що Кулеба та Сійярто зустрілися для перемовин, бо так чи інакше це треба робити, але головне, щоб не було жодних компромісів, бо вони нашкодять у майбутньому інтересам України», – сказав Бала.

Експерт додав, що Угорщині вигідно ставити Україні умови, бо на цьому тримається підтримка керівної партії та залежить внутрішня ситуація в Україні.

Новий статус України в НАТО: чи блокуватиме Угорщина співпрацю й надаліУ рамках розширеного співробітництва України з НАТО блокування Угорщиною діалогу не вплине на стратегічну мету, вважає експерт.

«Усе залежить від того, чи буде Україна йти на поступки, бо до недавнього часу Угорщина виставляла певні умови. Йшлося передусім про угорську меншину. Подейкували, що мали сформувати окремий округ, також – щодо закону про освіту. Угорщина з точки зору своїх національних інтересів та діє абсолютно правильно, бо це дає підтримку партії влади. На мою думку, Україна не має йти на жодні поступки. Бо їхні компроміси стосуються поступок щодо нашої внутрішньої політики й жодна з організацій не може нам нав’язувати, що ми маємо робити», – підсумував Віталій Бала.

Як відомо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто має намір цього тижня відвідати з візитом Україну.

Нагадаємо, очільники МЗС України Дмитро Кулеба та Угорщини Петер Сійярто в п'ятницю, 29 травня, підписали в Будапешті низку документів.

Як відомо, зустріч з угорським колегою стала першим невіртуальним закордонним візитом очільника МЗС України на посаді.

У березні Кулеба і Сійярто провели відеоконференцію, під час якої домовилися про те, що Угорщина не штрафуватиме українців за прострочені документи на час дії обмежувальних заходів, запроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: