Українсько-угорський діалог: чи покращуються відносини між країнами

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

У Києві в четвер, 25 червня, відбудеться четверте засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва. У коментарі «Слово і діло» виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов зазначив, що Україна повинна остерігатися шантажу з боку Угорщини.

«Поки що не зрозуміло, чи позначиться це на позиції Угорщини, бо, як каже пан Столтенберг, угорська сторона не припинила блокування євроатлантичної інтеграції України. Є велика небезпека, що Угорщина буде підвищувати ставки й збільшувати свої умови. Важливо пам’ятати, що за одними поступками можуть йти інші, а в самої Угорщини є проблеми з усіма сусідами», – сказав політолог.

Новий статус України в НАТО: чи блокуватиме Угорщина співпрацю й надаліУ рамках розширеного співробітництва України з НАТО блокування Угорщиною діалогу не вплине на стратегічну мету, вважає експерт.

Леонов наголосив, що Угорщина може вдаватися до шантажу та продовжувати створювати проблеми для України, тому влада повинна окреслити межі.

«Створення району, який може бути орієнтований на угорську меншість, вочевидь, було предметом перемовин. Україна готова йти на поступки, але питання в тому, де межа. Крім того, ми не знаємо, як проходять ці переговори», – зазначив Олександр Леонов.

Як відомо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто має намір цього тижня відвідати з візитом Україну.

Нагадаємо, очільники МЗС України Дмитро Кулеба та Угорщини Петер Сійярто в п'ятницю, 29 травня, підписали в Будапешті низку документів.

Як відомо, зустріч з угорським колегою стала першим невіртуальним закордонним візитом очільника МЗС України на посаді.

У березні Кулеба і Сійярто провели відеоконференцію, під час якої домовилися про те, що Угорщина не буде штрафувати українців за прострочені документи на час дії обмежувальних заходів, запроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Раніше Сійярто озвучив нові пропозиції щодо українського закону про освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: