В Угорщині назвали умови для зустрічі Орбана і Зеленського

Читать на русском
Успішне засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, що відбудеться у березні, відкриє двері для можливої зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з президентом України Володимиром Зеленським навесні.

Успішне засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, що відбудеться в березні, відкриє двері для можливої зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з президентом України Володимиром Зеленським навесні.

Про це сказав міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петер Сіярто на спільному брифінгу з віцепрем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою.

«Ми хочемо побудувати декілька прагматичних проєктів, які допоможуть відновити наші добросусідські відносини. Тому в березні в Будапешті ми проведемо наступне засідання міжурядової комісії зі співробітництва. Як Дмитро і сказав, це неприпустимо, щоб 7 років комісія не засідала», - сказав Сіярто.

Він зазначив, що угорська сторона на переговорах бажає досягти успіху, зокрема щодо побудови принаймні одного контрольно-пропускного пункту на кордоні, про використання тої кредитної лінії на 50 млн доларів, яку Угорщина виділяє на інфраструктурні проєкти в Україні, а також щодо розвитку в галузі сільського господарство і охорони здоров’я.

«Я повністю згоден із паном Дмитром – ми бажаємо зробити Закарпаття історією успіху. Ми готові продовжити нашу програму з розвитку економіки на Закарпатті. І ми готові і надалі надавати допомогу навчальним, освітянським, культурним організаціям Закарпаття. Якщо засідання міжурядової комісії пройде з успіхом, тоді це відкриє шлях для зустрічі навесні прем’єр-міністра Угорщини пана Орбана і президента України пана Зеленського», - додав міністр.

Раніше Сійярто озвучив нові пропозиції за українським законом про освіту.

Нагадаємо, Сіярто в п'ятницю, 7 лютого, прибув до України з візитом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: