В Одеській області обстріляли поліцейських

Читать на русском

В Арцизькому районі Одеської області 60-річний чоловік відкрив вогонь по поліцейських зі свого будинку.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Відзначається, що в одному із сіл у будинку місцевого жителя було чутно постріли. На місце події викликали правоохоронців.

Побачивши копів, чоловік попередив, що буде стріляти. Коли ж поліцейські озвучили вимогу здати зброю, зловмисник відкрив по них вогонь.

У результаті стрілянини ніхто не постраждав. Правоохоронці вилучили пневматичний пістолет, зазначено в повідомленні.

Правопорушника затримали за статтею про опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу (ч. 2 ст. 342), йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Також чоловік пройде судово-психіатричну експертизу, заявили в поліції.

Захоплення заручників в Луцьку: інші схожі інциденти в УкраїніВ Україні в цьому році заручників захоплювали не тільки в Луцьку, а й в одеському суді. В кінці 2017 року було інцидент із захопленням заручників на пошті в Харкові.

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві біля будівлі суду чоловік з гранатою захопив у заручники співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області, полковника Віталія Шияна.

Зловмисником виявився місцевий житель Роман Скрипник, який вже був раніше судимий. Мотивом його дій стало небажання відбувати покарання за попередні злочини.

Пізніше Скрипник відпустив поліцейського Віталія Шияна із заручників, кинув автомобіль і ховається від правоохоронців в лісі. Спецоперація з його затриманню триває

За фактом сьогоднішнього захоплення заручника в Полтаві поліція відкрила кримінальне провадження за трьома статтями ККУ. Роману Скрипнику загрожує до 15 років в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: