Захоплення заручника в Полтаві: відкрито справу за трьома статтями

Читать на русском
За фактом сьогоднішнього захоплення заручника в Полтаві поліція відкрила кримінальне провадження за трьома статтями ККУ. Роману Скрипнику загрожує до 15 років в'язниці.
фото з відкритих джерел

За фактом сьогоднішнього захоплення заручника в Полтаві поліція відкрила кримінальне провадження за трьома статтями ККУ. Роману Скрипнику загрожує до 15 років в'язниці.

Про це повідомила головний фахівець відділу комунікації поліції Полтавської області Поліна Ларіна в ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 23 липня.

Опубліковано фото чоловіка, що захопив заручника у ПолтавіЗаступник глави МВС Антон Геращенко назвав ім'я зловмисника, який сьогодні в Полтаві взяв в заручники полковника поліції. Також він оприлюднив його фото.

«За даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за трьома статтями. Це посягання на життя і здоров'я працівника правоохоронного органу, захоплення працівника правоохоронного органу як заручника, а також незаконне поводження з боєприпасами», - повідомила Ларіна.

Згідно санкції цих статей, зловмисникові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві біля будівлі суду чоловік з гранатою захопив у заручники співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області, полковника Віталія Шияна.

Зловмисником виявився місцевий житель Роман Скрипник, який вже був раніше судимий. Мотивом його дій стало небажання відбувати покарання за попередні злочини.

Пізніше Скрипник відпустив поліцейського Віталія Шияна із заручників, кинув автомобіль і ховається від правоохоронців в лісі. Спецоперація з його затриманню триває.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: