ВАКС продовжив домашній арешт ексголови райсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу підозрюваному рівненському судді.

Суд продовжив до 18 серпня нічний домашній арешт колишнього голови Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом.

Таке рішення ще 24 липня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба ВАКС.

«24 липня слідчий суддя ВАКС продовжив колишньому голові Володимирецького районного суду Рівненської області строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло у період доби із 22:00 до 06:00 до 18 серпня», – інформують у суді.

Також суд продовжив дію таких обов'язків судді: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, 6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Раніше НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: