САП повідомила про підозру голові суду на Рівненщині

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру ще одному судді, якого було викрито на неодноразовому проханні надати хабар.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру голові одного з районних судів Рівненської області в проханні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурором САП за дорученням керівника САП Назара Холодницького повідомлено про підозру голові одного з районних судів Рівненської області. Служителю Феміди інкриміновано вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, тобто прохання надання та одержання неправомірної вигоди», – йдеться у заяві.

Також, за словами САП, про підозру повідомлено за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України особі-посереднику, задіяному у передачі неправомірної вигоди.

Слідством нібито встановлено, що суддя неодноразово висловлював прохання щодо надання йому неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду – від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні.

За даними «Слово і діло», йдеться про голову Володимирецького райсуду Рівненської області Леоніда Закревського.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру начальнику Бердянської філії Адміністрації морських портів України. Також директор Бюро Артем Ситник повідомив, що детективи скерували до САП проєкти підозр у справі «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: