Підозрюваний рівненський суддя має карту поляка – НАБУ

Читать на русском
Апеляційна палата не побачила підстав для зміни запобіжного заходу рівненському судді, якого підозрюють у корупції.

Колишній голова Володимирецького районного суду Рівненської області Леонід Закревськкий, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у корупції, володіє картою поляка.

Про це йдеться в рішенні колегії суддів апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 24 березня, повідомляє «Слово і діло».

6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного просив суд змінити його клієнту запобіжний захід на особисте зобов'язання. Захисник запропонував суду покласти на Закревського додаткові обов'язки.

Він також заперечив, що існує ризик переховування судді від НАБУ і САП. Адвокат пояснив, що його клієнт готовий здати два закордонних паспорт і карту поляка. Хоча, за його словами, карта поляка не є документом, який надає право на в'їзд/виїзд громадянина до України.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Колегія вказала, що слідчий суддя правильно зробив висновки щодо існування ризиків переховування від слідства та інших. Вони підкреслили, що суддя наразі розлучений (хоча на момент обшуку ще був одружений з Оксаною Закревською – ред.), не має на утриманні малолітніх дітей і володіє достатніми коштами для переховування. До того ж, суддя в період з 12 лютого по 16 лютого був з відключеним телефоном, не перебував вдома і за місцем роботи. За словами захисту, Закревський нібито перебував у відпустці.

Як відомо, детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Нагадаємо, 21 лютого судді Закревському повідомили про підозру. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: