ВАКС продовжив обов'язки екснардеп Березкіна

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків колишньому члену парламенту.
Станіслав Березкін

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня дію обов'язків колишнього народного депутата України Станіслава Березкіна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні незаконної компенсації на оренду житла в Києві.

Таке рішення 20 липня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 травня ВАКС визначив Березкіну запобіжний захід у вигляді 937,5 тисяч гривень застави. Також на нього поклали такі обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, 18 травня НАБУ і САП повідомили про підозру Березкіну. За даними слідства, з листопада 2014 року по серпень 2019 року екснардепу було безпідставно виплачено на оренду понад 937 тис. грн, хоча він мав житло в Києві. Наразі йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Олександру Пресману в одержанні незаконної компенсації. Раніше екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: