Вибухівка в Києві та захоплення заручників у Луцьку: чи є зв’язок між двома злочинами

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

В Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко - Красилівка» і взяв в заручники пасажирів. Водночас у Києві невідомі повідомили про мінування декількох столичних об’єктів. Зокрема, поліцейські виявили справжню вибухівку на ринку «Мінський». У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Саакян припустив, що епізоди у Києві та Луцьку між собою не пов’язані, але все ж можуть бути окремими спланованими акціями з метою залякування.

«Я би не відкидав такої версії, можливо що це – дійсно дестабілізація. Я схиляюсь все ж того, що ситуація з вибухами в Києві – це не скоординована ситуація, а в Луцьку діяла людина також самотужки, можливо, це психічні розлади й людина максимально намагається привернути до себе увагу своїми хворобливими вимогами. В Києві поліцейські відпрацювали на 100% й це більш схоже чи на місцеві розбірки на самому ринку або, можливе, це окрема акція залякування, з огляду на попереднє повідомлення. Тому, я вважаю, що це два різних епізоди, але й версію про те, що дії могли бути скоординованими я би відкидати не став», - сказав Саакян.

Луцький терорист викинув з автобуса гранатуТерорист, який сьогодні захопив заручників у Луцьку, викинув з автобуса гранату, але вона не вибухнула.

Політолог відмітив, що зловмисники використовують повідомлення про замінування для залякування, зокрема для посилення тривоги у суспільстві часто повідомляють неправдиву інформацію.

«В таких випадках потрібно забезпечити невідворотність покарання й повідомляти про це максимально публічно. Для того, щоб декілька разів подумали про наслідки», - додав політолог.

Нагадаємо, сьогодні в Києві евакуювали людей через загрозу вибуху з метро «Мінська» і ТРЦ Ocean Plaza. Вибухотехніки під час відпрацювання території знешкодили два саморобних вибухових пристрої на ринку «Мінський».

Раніше повідомлялося, що в Луцьку терорист захопив автобус із заручниками і викинув з автобусу гранату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: