Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Трофімов пообіцяв на початку 2020 року презентувати інвестиційну платформу для діалогу інвесторів з регіонами

29 жовтня 2019 року перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов пообіцяв на початку 2020 року презентувати інвестиційну платформу для діалогу інвесторів з регіонами. «Сьогодні ми анонсуємо запуск нової інвестиційної платформи, що дозволить створити зручне, прозоре і зрозуміле інвестиційне середовище. Ця онлайн-платформа стане єдиним вікном спілкування між інвесторами та регіонами. На ній ми будемо приймати та реєструвати всі пропозиції від інвесторів, згідно визначених критеріїв відбору, якомога швидше, розпочинати переговірний процес по тих проектах, що будуть важливі для регіонів. Презентацію проекту платформи зробимо на початку наступного року», – заявив Трофімов (відео 2:06:16).
Не виконано
Сказано 29 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/h0e9dtQfJEE?t=7594
  • Лист Офісу Президента від 14 квітня 2020 року
  • Лист МЕРТ від 29 квітня 2020 року
  • https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/18%20-%20Department/18%20-%20PDF/02.2020/zvit.pdf
  • Лист Мінгромад від 23 червня 2020 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/78-2020-%D0%BF#n10
  • https://sectoral.minregion.gov.ua/
  • Запит редакції для Мінгромад
  • https://new.dfrr.minregion.gov.ua/
  • https://sectoral.minregion.gov.ua/yak-podati-proyekt
  • https://new.dfrr.minregion.gov.ua/yak-podati

Результат

На початку 2020 року не запрацювала інвестиційна платформа для діалогу інвесторів з регіонами, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

У листах Офісу Президента від 14 квітня 2020 року та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 29 квітня 2020 року на запит редакції щодо створення інвестиційної онлайн-платформи, не було надано відповіді, яка б підтверджувала презентацію або роботу нової онлайн-платформи.

Відповідно до листа Мінгромад від 23 червня 2020 року, 5 лютого 2020 року уряд змінив (постанова № 78) Порядок проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Передбачається, що: для участі у конкурсі заявник проекту подає через онлайн-платформу (https://sectoral.minregion.gov.ua/) та у строки, що визначені в оголошенні про проведення конкурсного відбору проектів, заявку на участь, інформаційну картку проекту та опис проекту. Заявниками проекту можуть бути лише органи влади, агенції регіонального розвитку.

Також у листі вказали, що з 24.12.2019 розпочато дослідну експлуатацію інформаційно-аналітичної системи ДФРР (https://new.dfrr.minregion.gov.ua/). Через яку здійснюється відбір інвестпрограм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться ДФРР. Заявниками проекту можуть бути лише керівники держорганів.

Однак ці платформи не підходять по пояснень Трофімова: «Ця онлайн-платформа стане єдиним вікном спілкування між інвесторами та регіонами. На ній ми будемо приймати та реєструвати всі пропозиції від інвесторів (!)».