В ОПУ хочуть карати за публікації «прослушки» чиновників

Читать на русском
Прослушка чиновників. Офіс президента хоче на законодавчому рівні прирівняти публікацію розмов чиновників до кримінального злочину.

В Офісі президента планують розробити законопроект, який би міг прирівняти публікацію розмов чиновників до кримінального злочину.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню The Washington Post.

«Плівки Єрмака»: САП має пояснити позицію щодо передачі справи до поліціїСАП повинна пояснити передачу справи про так звані плівки Єрмака під процесуальне керівництво Національної поліції.

За словами Єрмака, адміністрація президента сприймає публікацію таких розмов «як пряме порушення національної безпеки країни».

У зв'язку з цим буде розроблений відповідний проєкт закону, який повинен покласти край такій «зловмисної практиці», заявив чиновник.

«Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І неважливо, чи є це незаконною дією громадянина України через якісь внутрішні мотиви, або за цим стоять якісь іноземні спецслужби», - додав Єрмак.

Глава ОПУ зазначив, що оприлюднення «прослушок» свого часу зіпсувало репутацію не одному президенту, а олігархів змушувало тікати з України.

У свою чергу, з боку видання відзначається, що така ініціатива може заспокоїти міжнародних дипломатів, які стривожені рівнем конфіденційності розмов в Україні серед чиновників.

Нагадаємо, на початку року виник гучний скандал через прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Ще один скандал за участю чиновників пов'язаний із так званими «плівками Єрмака».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: