Рік і місяць роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський та його команда виконують обіцянки. За рік і місяць роботи керівники Офісу президента України виконали 33 обіцянки, провалили – 17, у процесі виконання залишається – 67.

У період з 20 травня до 20 червня керівники ОПУ дали 20 нових обіцянок, виконали – 5 і дві – провалили.

Які обіцянки провалили керівники ОПУ

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у березні запевнив, що найближчим часом поверне всіх громадян, яких утримують на окупованих територіях Донбасу. 16 квітня Україна провела обмін полоненими з «ЛНР» і «ДНР»: додому повернулися 20 осіб, віддали – 14. Однак це далеко не всі полонені українці, процес узгодження домовленостей щодо обміну триває і зараз. Тому обіцянка не виконана.

Один із заступників Єрмака – Ігор Жовква – обіцяв цьогоріч підготувати турне президента Володимира Зеленського до країн Латинської Америки: «Є інші країни, важливі з точки зору економіки: Аргентина, Чилі, Перу. Тому латиноамериканський напрям отримає свою увагу з боку президента України в 2020 році». Днями стало відомо, що це турне перенесли на 2021-й.

Які зобов'язання виконали в ОПУ

Більшість виконаних обіцянок належать Кирилу Тимошенку. У кінці березня він заявив, що в Україні буде близько мільйона ПЛР-тестів на коронавірус. У квітні міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзвітував, що відомство отримало 610 тисяч тестів українського виробництва, у середині травня в Україні в якості гуманітарної допомоги надійшло 249 тисяч ПЛР-тестів. У підсумку виходить, що в країні є 859 тисяч ПЛР-тестів, також триває їх вітчизняне виробництво. Обіцянка виконана.

Тимошенко виконав обіцянку до червня забезпечити постачання до України апаратів ШВЛ зі Швейцарії, а також обіцянку забезпечити лікарів засобами індивідуального захисту.

Крім того, виконано обіцянку провести пресконференцію президента після завершення карантину. Її давали не тільки Тимошенко, а й Юрій Костюк. Пресконференція Зеленського відбулася 20 травня до його першої річниці на посаді, після ослаблення карантину в Україні.

Керівники ОПУ дали 20 нових обіцянок

Андрій Єрмак запевнив, що не піде з поста керівника ОПУ за власним бажанням. «Я буду на цій посаді стільки, скільки вирішить президент Володимир Зеленський», – підкреслив він. Також він дав обіцянку провести праймеріз перед виборами мера Києва за участю кандидатів від «Слуги народу».

Ігор Жовква заявив, що забезпечить проведення ротації послів України в країнах Африки (де є вакансії), а також деяких європейських країнах.

Кирило Тимошенко дав кілька обіцянок, які стосуються саме Хмельницької області: відремонтувати дорогу Хмельницький – Кам'янець-Подільський та Хмельницький – Сатанів, відкрити 5 шкіл, 2 дитячі садки, 4 стадіони, 4 спорткомплекси, побудувати понад 250 кілометрів доріг.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, хто в Офісі президента за які напрями відповідає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: