Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Трофімов пообіцяв ініціювати кадрові зміни правоохоронців в регіонах

25 листопада 2019 року перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов пообіцяв на нарадах президента ініціювати кадрові зміни правоохоронців в регіонах. «Кожного понеділка у президента є наради з силовиками, зі всіма спецслужбами, з урядом, на яких я буду піднімати питання кадрові, піднімати ті питання, які голова ОДА буде піднімати до мене. Бо президент на всіх закордонних виступах каже, що він сам є гарантом інвестицій, їх залучення і прозорості цих процесів. Як це можна гарантувати, коли на місцях немає порядку та законності», – заявив Трофімов (відео 1:56:28).
Виконано
Сказано 25 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/98ZNta4vhrc?t=6989
  • Лист Офісу президента від 14 квітня 2020 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3024866-zelenskij-zminiv-goliv-sbu-u-dvoh-oblastah-ta-kievi.html
  • https://www.president.gov.ua/documents/1572020-33485

Результат

Трофімов у ОП забезпечував кадрові зміни правоохоронців в регіонах, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

В середині травня 2020 року президент Зеленський змінив керівників управлінь СБУ в Житомирській і Одеській областях та очільника Головного управління СБУ у Києві й Київській області. У квітні було призначено нового очільника СБУ в Кіровоградській області – попереднього очільника (Олексія Петрова) призначили головою Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, що перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов займається питаннями регіональної політики та президентської вертикалі в регіонах і відповідно пошук кадрів теж входить до його повноважень. Водночас в листі Офіс Президента не надав деталей щотижневих нарад президента з силовиками.