Держдеп США відреагував на вбивство військового медика на Донбасі

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео засудив жорстоку агресію очолюваних Росією сил на Донбасі. Таким чином він відреагував на вбивство військового медика на Донбасі.
Фото РБК

Держсекретар США Майк Помпео засудив жорстоку агресію очолюваних Росією сил на Донбасі. Таким чином він відреагував на вбивство військового медика на Донбасі.

Про це Помпео заявив під час брифінгу, пише Reuters.

Реінтеграція Донбасу: скільки часу на це підеРеінтеграція Донбасу повинна бути стратегічною метою країни, враховувати різні фактори впливу й після виведення російського озброєння та російських військ може завершитися швидше, ніж за 25 років, вважає експерт.

Він зазначив, що українці у війні на Донбасі гинуть в боротьбі за демократію.

«Я хочу висловити глибоку скорботу Сполучених Штатів через повідомлення про вбивство українського військового медика. Ми приєднуємося до народу України в засудженні жорсткої агресії, очолюваними Росією силами на Донбасі, і віддаємо данину поваги українцям, які були вбиті та поранені в боротьбі за їхню демократію», - заявив Помпео.

Нагадаємо, 13 липня на Донбасі в результаті обстрілів бойовиків загинув військовий медик, який намагався евакуювати з поля бою тіло загиблого товариша по службі.

Після цього в ЄС заявили, що вбивство військового медика на Донбасі є порушенням Росією мінських домовленостей і нормандського формату переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: