Бойовики вбили військового медика, ще двох бійців поранено

Читать на русском
Російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об'єднаних сил.
Фото - штаб ООС.

У понеділок, 13 липня, російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об'єднаних сил.

Про це повідомили у штабі ООС.

Динаміка обстрілів сил ООС: 263 порушення режиму припинення вогню в червніУ зоні ООС за минулий місяць було зафіксовано 263 обстріли з боку бойовиків. Загинули четверо українських військових.

Внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів загинув військовий медик. Ще одного військовослужбовця було поранено, один отримав бойове травмування.

Як розповіли в штабі, підконтрольні Кремлю бойовики, попри домовленості щодо евакуації та відповідне маркування, накрили групу українських військових вогнем зі стрілецької зброї. Останні були в декількох метрах від тіла полеглого бійця.

«Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів», — йдеться далі.

Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Українська сторона веде переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.

Український військовий, тіло якого мали доставити на підконтрольну Україні територію, підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве.

Нагадаємо, у понеділок, 13 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню.

Також повідомлялося, що бойовики блокують роботу КПВВ «Мар'їнка».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: