Обстріл медгрупи на Донбасі: прокуратура відкрила справу

Читать на русском
Прокуратура Донецької області порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу медбригади під час евакуації українського військового з поля бою.
Фото - штаб ООС.

Прокуратура Донецької області порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу медбригади під час евакуації українського військового з поля бою. Дії агресора кваліфікують як порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Динаміка обстрілів сил ООС: 263 порушення режиму припинення вогню в червніУ зоні ООС за минулий місяць було зафіксовано 263 обстріли з боку бойовиків. Загинули четверо українських військових.

Слідством встановлено, що 13 липня під час спроби евакуації тіла загиблого командира розвідувального взводу, який підірвався на вибуховому пристрої поблизу села Зайцеве Бахмутського району, російські найманці обстріляли з великокаліберної стрілецької зброї військових, які мали маркування медичного персоналу.

«Для евакуації тіла військовослужбовця було погоджено режим тиші. Водночас, представники незаконних збройних формувань РФ, надаючи обіцянки припинення вогню, переслідували мету здійснення нападу на медичний персонал», - зазначили у Офісі генпрокурора.

За даними правоохоронних органів, це вже третій зареєстрований факт віроломства бойовиків після Іловайської трагедії та оборони Донецького аеропорту.

Тіла загиблих досі перебувають на полі бою, оскільки представники бойовиків, контрольованих РФ, не гарантують припинення вогню.

Досудове розслідування розпочато за фактом порушення законів і звичаїв війни разом з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо про обстріл бойовиками медичної евакуаційної групи, яка намагалася забрати з поля бою загиблого українського бійця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: