Зеленський відреагував на втрати військових на Донбасі

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що війна триватиме, поки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації і поки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму тиша по білих касках і по медиках.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський в зв'язку зі вбивством військового медика і пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військового в районі Зайцевої Донецької області, відправив на Донбас командувача ЗСУ Руслана Хомчака і заступника голови свого Офісу Романа Машовця.

Про це повідомляє пресслужба ОП у вівторок, 14 липня.

Президент підкреслив, що вбивство українських військових, які хотіли забрати тіло загиблого бійця, - «це черговий доказ цинізму, брехливості та нелюдяності бойовиків».

«Тут не може бути ніякого подвійного трактування. Є конкретна умисний злочин - вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває», - сказав він.

Реінтеграція Донбасу: скільки часу на це підеРеінтеграція Донбасу повинна бути стратегічною метою країни, враховувати різні фактори впливу й після виведення російського озброєння та російських військ може завершитися швидше, ніж за 25 років, вважає експерт.

Зеленський підкреслив, що війна триватиме, поки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації і поки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму тиша по білих касках і по медиках.

«Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна має жорстко охороняти свої території. Україна має жорстко відповідати на підступні дії бойовиків. Україна має чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна має завжди знати ціну «обіцянкам» тієї сторони», - додав президент.

Нагадаємо, напередодні сепаратисти обстріляли групу військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі Зайцево. У результаті ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойове травмування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: