Бойовики використовують заборонені міни на Донбасі – СЦКК

Читать на русском
Підрозділи сепаратистів обстріляли селище Новолуганське в Донецькій області з використанням протипіхотної міни ПОМ-2.
Фото: Пресцентр штабу ООС / Facebook

Підрозділи сепаратистів обстріляли селище Новолуганське в Донецькій області з використанням протипіхотної міни ПОМ-2. Даний вид мін виробляється тільки в Росії і заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у четвер, 16 липня.

За даними української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), обстріл стався 15 липня у напрямку з непідконтрольного селища Доломітне. Ворог застосував ручний протитанковий гранатомет РПГ-7, а в якості гранати використовували міну ПЗЗ-2.

Реінтеграція Донбасу: скільки часу на це підеРеінтеграція Донбасу повинна бути стратегічною метою країни, враховувати різні фактори впливу й після виведення російського озброєння та російських військ може завершитися швидше, ніж за 25 років, вважає експерт.

Група спостереження української сторони СЦКК виявила зазначену міну під час фотофіксації обстрілу на території ЗАТ Бахмутський аграрний союз. Боєприпас не здетонував. За його утилізацію візьметься підрозділ ДСНС. У СЦКК відзначили, що на прилеглій до обстрілу території можуть знаходитися ще й інші міни ПОМ-2.

«Даний вид мін заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року і виготовляється виключно в Російській Федерації», - йдеться в повідомленні.

У СЦКК вважають, що це наочно показує на причетність Російської Федерації до систематичних поставок даного типу мін на непідконтрольну Україні територію, з метою подальшого їхнього застосування по житловим районам Донбасу.

Раніше в ЄС відреагували на вбивство медика на Донбасі.

Також нагадаємо, російський літак зайшов в повітряний простір над Донбасом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: