КСУ завтра розгляне «антиколомойский» закон

Читать на русском
Конституційний суд України призначив на 16 липня розгляд справи про конституційності закону про банках. Конституційне подання подали в КСУ 64 народних депутатів.
Фото - прес-служба КСУ.

Конституційний суд України призначив на 16 липня розгляд справи про конституційності закону про банках. Конституційне подання подали в КСУ 64 народних депутатів.

Про це повідомили в пресслужбі КСУ.

«Антиколомойський закон»: як нове регулювання відобразиться на вкладникахНовий закон про регулювання банківської діяльності забезпечує захист прав вкладників, вважає експерт.

У своєму конституційному поданні народні депутати оскаржують положення банківського закону, які, на їхню думку, надають перевагу по оскарженню розпорядчих актів перед іншими учасниками судового процесу Національному банку, Фонду гарантування вкладів фізосіб і пов'язаними з ними держустановам.

«Крім того, на думку народних депутатів, змінами, внесеними законом, знівельовано принцип верховенства права, засади змагальності та рівності учасників судового процесу і таким чином порушено право на справедливий суд та ефективний захист позивачів у справах щодо оскарження зазначених розпорядчих актів», - повідомили в КСУ.

Нагадаємо, «антиколомойський» закон, до якого було подано понад 16 тисяч правок, Рада остаточно схвалила 13 травня. Підписання закону заблокували в той же день.

19 травня Рада розблокувала підписання банківського закону.

21 травня президент Зеленський підписав закон про банки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: