Разумков пояснив, чому дату виборів призначать пізніше

Читать на русском
Розгляд постанови про призначення місцевих виборів на 25 жовтня відклали до врегулювання можливої ​​колізії через адміністративну реформу.
Фото: rada.gov.ua

Розгляд постанови про призначення місцевих виборів на 25 жовтня відклали до врегулювання можливої ​​колізії через адміністративну реформу.

Про це після засідань Верховної ради в понеділок, 13 липня, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков, пише Інтерфакс-Україна.

«Оголошення виборів дійсно було відкладене, тому що позиція народних депутатів в тому числі й позиція всередині комітету відрізняється, що за чим має відбуватися: або спочатку оголосити зміни районів і тільки після цього оголошувати вибори. Тому, щоб не створювати додаткові колізії, було схвалене рішення сьогодні не розглядати це питання, і президент відкликав цю постанову», - пояснив Разумков.

Дане питання можуть розглянути на цьому тижні, вважає він.

«Я думаю, що в будь-який момент постанову можна буде поставити без включення до порядку денного... Важливо, щоб ми це зробили в передбачені законом терміни. Я сподіваюся, що ми це зможемо зробити на цьому тижні, оскільки це... останній пленарний тиждень третьої сесії Верховної Ради IX скликання. Якщо ні, то є інші механізми, такі як позачергова сесія. Вона також скликається на вимогу 150 народних депутатів або на вимогу президента України», - сказав Разумков.

Раніше Рада затвердила дофінансування місцевих виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: