Мовний закон потребує змін - Разумков

Читать на русском
За словами Разумкова, в Раді вже зареєстровані відповідні проєкти законів, проте на найближчі пленарні тижні вони не включені до порядку денного.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вимагає змін. У парламенті вже зареєстровані законопроекти про зміни.

Про це голова ВР розповів в інтерв'ю виданню Главком.

«Думаю, так (закон про мову потрібно міняти, - ред.). Там є позиції, які будуть сприйматися позитивно, а є ті, які будуть сприйматися негативно. І будь-який політик, особливо в умовах війни та непростій ситуації в державі, має думати не про те, як позитивно або негативно сприймуть його слова про мову, а розуміти - об'єднає це українське суспільство чи ні», - підкреслив глава парламенту.

У «Слузі народу» хочуть переглянути мовний закон. Навіщо та якими будуть наслідки?Голова комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики депутат Олександр Ткаченко заявив, що закон про мову, який ухвалили в останні дні каденції минулої Ради, переглянуть.

За словами Разумкова, в Раді вже зареєстровані відповідні проєкти законів, проте на найближчі пленарні тижні вони не включені до порядку денного.

Також спікер прокоментував, чи є у фракції «Слуга народу» узагальнена основна концепція щодо «мовного» закону.

«Від занадто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само», - вважає Разумков.

Раніше Кабмін звільнив мовного омбудсмена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: