Підкуп голови Фонду держмайна: ВАКС знову відклав засідання

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове відклав судове засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному у наданні хабара.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відклав до 15 липня засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному у наданні 800 тисяч доларів неправомірної вигоди голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Таке рішення 13 липня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка, повідомляє «Слово і діло».

12 липня ВАКС відклав засідання у зв'язку з погіршенням стану здоров'я підозрюваного і його перебуванням у медичній установі. 13 липня підозрюваний теж не з'явився. Захисник пояснив, що особі мають робити медичну операцію із встановлення стенту.

«Відкласти засідання на 15 липня о 14:00», – оголосила суддя.

Як відомо, 9 липня Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Нагадаємо, до цього НАБУ завершило розслідувати іншу справа підкупу голови Фонду держмайна. Пізніше САП направила її до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: