Хабар голові Фонду держмайна: ВАКС заарештував підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив апеляцію прокурора САП на відмову взяти під варту одного з підозрюваних у справі дачі хабара керівнику ФДМ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата задовольнила скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову суду взяти під варту підозрюваного у дачі неправомірної вигоди голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Погодившись з доводами прокурора щодо неврахування слідчим суддею вагомості встановлених ризиків, яка свідчить про неможливість їх попередження шляхом застосування менш суворого запобіжного заходу ніж тримання під вартою, колегія суду скасувала ухвалу слідчого судді та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, визначивши розмір застави як альтернативного запобіжного заходу у сумі більше 3 млн гривень», – йдеться у заяві прокуратури.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Валерія Троця. Крім нього, у цій справі також є підозрюваними луганський бізнесмен Віталій Колесніков, який наразі перебуває під вартою із заставою в 12,6 млн грн, та Сергій Щербак. За даними руху «Чесно», Щербак двічі балотувався до парламенту: у 1998-му році від Партії духовного, економічного і соціального прогресу в мажоритарному окрузі, у 2007-му – за списком «Українського народного блоку Костенка і Плюща». Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Як встановило слідство, затримані запропонували голові Фонду державного майна України $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи. За задумом призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину.

Затримані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу в $50 тисяч їх викрили детективи НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ викрило трьох осіб на дачі хабара керівнику ФДМ. Пізніше їм повідомили про підозру. Недавно «Слово і Діло» дізналося прізвища підозрюваних.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: