НАБУ завершило розслідувати справу підкупу голови Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення розслідування стосовно трьох осіб, які пропонували хабара посадовцю.
Дмитро Сенниченко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу про підкуп голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка трьома особами.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно осіб, які намагались надати неправомірну вигоду у розмірі 5 млн доларів голові ФДМ України. Наразі детективами НАБУ відкрито матеріали справи підозрюваним та їх захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде передано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, НАБУ затримало Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака за підозрою у дачі хабара голові Фонду держмайна. За даними «Чесно», Щербак двічі балотувався до парламенту: у 1998-му році від Партії духовного, економічного і соціального прогресу в мажоритарному окрузі, у 2007-му – за списком «Українського народного блоку Костенка і Плюща». Колесніков є бізнесменом з Луганщини.

За даними слідства, затримані запропонували голові Фонду державного майна України $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи. За задумом призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину.

Затримані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу в $50 тисяч їх викрили детективи НАБУ.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясувало прізвища затриманих у справі хабара голові ФДМ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: