У НАЗК спростували повідомлення про перевірку декларації Зеленського

Читать на русском
НАЗК спростувало інформацію про перевірку щорічної електронної декларації президента Володимира Зеленського за його поїздку в Оман на початку січня цього року.

НАЗК спростувало інформацію про перевірку щорічної електронної декларації президента Володимира Зеленського за його поїздку в Оман на початку січня цього року.

Про це передає пресслужба відомства.

У повідомленні йдеться, що НАЗК здійснює контроль своєчасності подання Зеленським повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Для цього було направлено запити з метою витребування документів.

Згідно з правилами НАЗК, про суттєві зміни у майновому стані необхідно повідомити протягом 10 днів.

Ця процедура не відноситься до перевірки щорічної декларації за 2019 рік, яку Зеленський ще не подав (кінцевий термін подачі е-декларацій — 1 квітня).

«Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю за своєчасністю подання відповідного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають жодного відношення до іншої процедури — перевірки декларації суб'єкта декларування», — заявили у НАЗК.

В агентстві додали, що витрати на січневу поїздку в Оман мають бути задекларовані під час наступної кампанії, яка триватиме з 1 січня до 1 квітня 2021 року.

Раніше нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що НАЗК почало перевірку декларації Зеленського через поїздку в Оман.

Як відомо, на початку січня Зеленський прибув з візитом в Оман. Володимир Зеленський приїхав в Оман разом з сім'єю за свій рахунок, заявили в Офісі президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: