Президент підписав закон про вступ випускників з ОРДЛО без ЗНО

Читать на русском
Вступ до вишів без ЗНО для школярів з ОРДЛО. Президент Володимир Зеленський 10 липня підписав закон.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 10 липня, підписав закон про можливість вступу до українських вишів жителів тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму без ЗНО.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

З ОРДЛО без ЗНО: чи багато абітурієнтів скористається пільгамиНе варто чекати на велику кількість охочих вступати до українських університетів з окупованих територій, припустив експерт.

«Ми боремося за молодь на тимчасово окупованих територіях, за їх розум і талант. Тому потрібно максимально заохочувати таких випускників переїжджати на підконтрольну Україні територію, вступати до наших навчальних закладів, вчитися в українській системі освіти», – заявив Зеленський.

Закон розширює права вступу до установ вищої освіти абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Криму, Донбасу й населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення. Зокрема, вони зможуть вступити до будь-якого закладу вищої освіти за квотою, розмір якої визначає МОН.

Для цієї категорії абітурієнтів вступ відбуватиметься за результатами вступних іспитів або на основі ЗНО – на вибір.

Раніше вступ за квотою передбачався тільки для жителів тимчасово окупованого Криму і Севастополя і тільки до обмеженого списку вишів.

Закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей» Рада ухвалила 3 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: