Абітурієнтів з максимальними балами ЗНО очікується більше, ніж рік тому

Читать на русском
Школярів, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому.
фото з відкритих джерел

В Україні в цьому році більше абітурієнтів зможуть отримати максимальні 200 балів за зовнішнє незалежне оцінювання, ніж в минулому році.

Про це розповів виконуючий обов'язки директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», опублікованому 5 липня.

Скасування ЗНО: як закон вплине на вступну кампаніюКількість абітурієнтів через скасування обов'язкового ЗНО у 2020 році не знизиться, вважає експерт.

За його словами, порогові бали ЗНО в цьому році встановлять низькі. Це пов'язано з режимом онлайн-навчання в школах через пандемію коронавірусу.

«Так ми зробили під час пробного тестування. І ця зміна істотна. Її більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і виявляться на вершині рейтингової шкали. Так, дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому», - сказав Бойко.

Він уточнив, що в цьому році спеціально створені експертні групи в регіональних центрах знизили пороговий бал з української мови на пробному ЗНО з 24 до 19 балів.

Крім цього, Бойко розповів про неявку на перші ЗНО. Так, за його словами, на тести з математики не з'явилося 20% зареєстрованих учасників, а на тестування з української мови та літератури - 26%.

Нагадаємо, Рада дозволила випускникам з ОРДЛО вступати без ЗНО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: