Військові використовують безпілотники для гасіння пожеж на Луганщині

Читать на русском
До ліквідації лісових пожеж в Луганській області залучені військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил. Також задіяно близько 60 одиниць техніки.
facebook.com/pressjfo.news

До ліквідації лісових пожеж в Луганській області залучені військовослужбовці зі складу Об'єднаних сил. Також задіяно близько 60 одиниць техніки.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС в середу, 8 липня.

«Військовослужбовці Збройних сил України зі складу Об'єднаних сил продовжують допомагати в боротьбі з вогнем. І загрози місцевому населенню наразі немає. Для цього кількість військовослужбовців, які сьогодні залучені до ліквідації пожежі, збільшилася вже до 444 осіб, задіяно близько 60 одиниць техніки, серед якої навіть безпілотні літальні апарати», - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що ситуація на передовій у цей час повністю контролюється Об'єднаними силами. Для боротьби з вогнем задіяні тільки підрозділи, що знаходяться в резерві і в районах відведення. Також залучені тилові частини і військові пожежні команди.

Військові лікарсько-сестринські бригади надають допомогу постраждалому місцевому населенню. Екіпажі санітарних автомобілів і восьми армійських вертольотів Мі-8 також залучені для ліквідації пожежі та її наслідків.

Раніше повідомлялося, що бойовики перешкоджають гасінню пожежі в Луганській області.

Нагадаємо, лісова пожежа в Луганській області спалахнула 6 липня. Вогонь охопив близько 85 гектарів Боровського й Охтирського лісництв у Новоайдарському районі.

Через сильний вітер вогонь дійшов до житлового сектору.

За інформацією Зеленського, наразі відомо про п’ять жертв унаслідок лісових пожеж на Луганщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: