До гасіння пожежі на Луганщині залучили ЗСУ і Нацгвардію

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів екстрену нараду з ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський провів екстрену нараду з ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області.

Про це повідомляє у вівторок, 7 липня, Офіс президента.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

«На виконання завдання глави держави у вівторок до гасіння пожежі було залучено підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України. Крім того, до місць загоряння направлені додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської і Полтавської областей. До гасіння залучено близько 360 осіб і 85 одиниць техніки», - йдеться в повідомленні.

Під час наради Володимиру Зеленському доповіли, що пожежа виникла напередодні на території Борівського та Охтирського лісництв поблизу села Осколонівка. Площа спалаху склала близько 50 га. Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, однак через поривчастий вітер і спеку сталося розповсюдження вогню на с. Смолянинове. За даними ДСНС, внаслідок НП чотири людини загинули, ще дев'ять - госпіталізовані. Вогонь знищив близько 80 дачних і 30 житлових будинків у с. Смолянинове.

Також відбувається ліквідація пожежі біля с. Капітанове на території Капітанівського лісництва, верхова площа якої становить близько 40 га. До гасіння залучено понад 60 осіб і 16 одиниць техніки.

Раніше повідомлялося, що кількість загиблих внаслідок масштабних лісових пожеж у Луганській області зросла до шести.

Нагадаємо, лісова пожежа в Луганській області спалахнула 6 липня. Вогонь охопив близько 85 гектарів Боровського й Охтирського лісництв у Новоайдарському районі.

Сьогодні стало відомо, що через сильний вітер вогонь дійшов до житлового сектору селищ Вовче і Смолянинове.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: